top of page
  • Obrázek autoraKateřina Šubínová

TOUHA PO MODRÉ

Aktualizováno: 15. 1. 2018

Změnit barevnost v interiéru nemusí být těžké ani nákladné, když máte dobrý základ. Při zařizování místností proto vždycky volím hlavní prvky v univerzální barvě. Když se omrzí barevné doplňky nebo čas přivane nový trend, tak je s klidem vyměním a zase bude všechno barevně ladit. Je jednodušší ušít např. nový závěs nebo polštářky, než kupovat nový nábytek…


Proto jsem barvu sedačky volila v béžové barvě. Původní doplňky byly laděné do vínova, až nadešel den, kdy jsem se nadchla pro modrou! Hlavní dominantou měl být obraz nad sedačkou a k tomu ladící doplňky. Ze svého portfolia jsem jednozančně sáhla po květu agapanthusu - čistá kompozice studiové fotografie, jednoznačná linie. A pouze tři barvy - modrá, zelená, bílá. Nic víc. Fotografie samotná je zalitá čirou pryskyřicí s UV stabilizátorem. Výsledek je fenomenální! Pryskyřice nádherně podpoří barvy a zároveň vytvoří úžasnou plasticitu fotky.

Agapanthus skvěle ladí s krásnou látkou, na kterou jsem kdysi padla. Měla tak neobvyklý vzor, že jsem si jí musela koupit. Ráda látky a vzory kombinuji a tak jsem ještě sáhla po modrobílém pruhu.

U polštářků jsem si dala práci s neotřelou kombinací obou látek. Svoje kreace jsem ještě doplnila sametovými polštáři v temně modré barvě večerního nebe. No a ten páv barevně ladí ke všemu. Toho jsem v obchodě prostě nemohla nechat! Černé poličky jsou původní, jen jsem za pár korun pořídila drátěné dekorace s akutálně moderními geometrickými linkami. Japonskou keramiku mám už roky a k mé velké radosti ladí k poličkám i k polštářkům. Dekorace skvěle doplňují dvě krásné lampy s tmavě modrými podstavci.


Černý kazetový rám fotografie skvěle koresponduje s poličkami pod ním. A nejen barvou, ale i typově. Všimli jste si? Vždycky mám velkou radost, když do sebe jednotlivé drobnosti zapadají, i když na první pohled velmi nenápadně…;-).

No a tak mám konečně vytouženou modrou barvu v několika zajímavých odstínech. Celý proces mi sice zabral nějaký čas, ale kdo by litoval!


Pokud byste i Vy zatoužili po krásné fotografii nebo se chtěli poradit ohledně nějakých úprav ve Vašem interiéru, bez obav se na mě můžete obrátit. Moje práce je cenově dostupná.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page