top of page
  • Obrázek autoraKateřina Šubínová

ROMANTIKA ANGLICKÉHO VENKOVA

Aktualizováno: 13. 4. 2018


Když jsem tuhle ložnici viděla poprvé, tak ještě byla v naprosto surovém stavu. Teprve se osazovala okna a nebyla tu ani finální podlaha. Stála jsem před otázkou, jak ji mám celou pojmout? V jakém stylu, jaké dekorace zvolit ale hlavně, jaké obrázky pověsit na zdi? Jak si mám poradit se šikminami...?


I přesto, že místnost teprve vzdáleně připomínala pokoj, jsem už v tu chvíli měla jasno! Ložnice bude v romantickém stylu anglického venkova.


Anglický venkov rovná se květiny

Přesně tak, anglický venkov představují nekonečné záhony osázené k prasknutí. Od jara až do podzimu tam něco kvete, roste a zdobí. A tak jsem hledala vhodný květinový motiv. Proč by anglický styl nemohl fungovat i v ložnici na českém venkově...?


Musím říct, že najít dekorační látku, aby měla z mého pohledu "dokonalý" květinový vzor, nebylo vůbec jednoduché. V kamenných obchodech jsem neobjevila to pravé květinové, takže jsem rozjela pátrání napříč internetem. Až tam jsem byla úspěšná! Představte si, dokonce se jedná o anglickou látku a paradoxně jsem ji sehnala u specializovaného prodejce, který má svůj obchod nedaleko ;-).


Květiny kam se podíváš...

Ano, opravdu. Květiny na závěsech, polštářcích, ale i na obrázcích. Vítejte v rozkvetlé zahradě, možná v Čechách, možná nedaleko od Anglie...;-).

Největší práci mi dalo nastříhat látku na závěsy tak, aby mi správně seděl květinový vzor. Pak ještě zajímavě nakombinovat s proužkem pro celkové odlehčení. Ten je z české produkce a sáhla jsem po něm záměrně, protože jeho pastelové tóny perfektně ladí s barevností květin.



Fotky a là herbář

Mojí hlavní myšlenkou bylo vyzdobit stěny pomocí obrázků jako z babiččina herbáře. Ale ne ilustracemi květin, ale samozřejmě jejich fotkami! Pro dokonalou iluzi jsou snímky zasazeny do pasparty s vintage modro-bílým proužkem. Výsledek, jak můžete vidět sami, je jedinečný!


Motivy obrázků znázorňují květy běžné v našich zahrádkách a ty jsem také fotila. Proto perfektně ladí nejen tématicky, ale i s barevností dekoračních látek ;-).


S ohledem na šikminy ze sádrokartonu jsem použila lehké rámečky z Ikea, které mají místo skla speciální folii. Za poctivé dřevěné rámečky se sklem bych sice byla radši, ale byly by moc těžké. Navíc by se špatně instalovaly, ale především by se časem mohly vytrhnout a spadnout...


Dekorace pro zútulnění

Každá romantická ložnice musí mít polštářky! Opět jsem se tu vyřádila v kombinování obou druhů látek a v tvorbě malých kytiček, kterými jsem ozdobila macíky. Některé z polštářků jsem pořídila na internetu, protože skvěle ladí s těmi mými - vlastnoručně ušitými.


Proč jsou dekorace tak důležité?

Je stejně důležité usínat v hezkém prostředí, jako se v něm i probouzet. Určitě budete raději otvírat oči s vědomím, že se potěšíte pohledem na útulný pokoj. Pak už nebude tolik vadit, že je ráno a Vaše krásné sny odválo svítání, nemám pravdu...?

Věřili byste, že jsem v tomto interiéru zvládla hned několik projektů najednou? Tak počítejte se mnou: 1. navrhnout styl této venkovské ložnice; 2. sehnat vše potřebné k jeho realizaci; 3. ušít veškeré závěsy a dekorační polštářky; 4. nafotit květiny ve stylu starých herbářů; 5. pokoj zařídit a nechat nainstalovat veškeré dekorace.


Pokud byste i Vy zatoužili po originálních obrázkách na zeď, tak mě jen stačí kontaktovat. Jsem připravená Vám nejen poradit, ale také Vás i inspirovat. Moje práce je cenově dostupná.


Přehledné schéma na mých webovkách Vám objasní nejen jednotlivé etapy vzniku fotoobrazů, ale nabídne i odpovědi na Vaše případné otázky.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page