top of page
  • Obrázek autoraKateřina Šubínová

JAK SE PROSTORY HR SPECIALISTŮ STALY OSOBITÝMI

Aktualizováno: 1. 8. 2018

Krásné prostory, zajímavý nábytek, ale prázdné stěny. Tak to vypadalo v Conectio, renomované firmě specializující se na oblast personalistiky. Jejich barevným křesílkům a modernímu nábytku chyběl už jen krok k jedinečnosti a osobitosti. Ale naštěstí oslovili mě ;-). A tak klientovo zadání a moje fotky způsobily to kouzlo... Nakonec posuďte sami. Zabydlení stěn dodalo každé místnosti právě na té správné osobitosti a atmosféře.


Jak to všechno vzniklo?

Klient znal moje fotky a můj styl z webovek a facebooku. V okamžiku, kdy dozrálo rozhodnutí mezi všemi partnery firmy, že tohle je přesně to pravé, tak mě oslovili.


Prvním krokem byla osobní návštěva a prohlídka prostor. Potřebovala jsem nasát jejich atmosféru a jednotlivé detaily. Samozřejmě došlo i na praktické věci, především jsem s klientem probrala jeho ideu nebo si změřila vybrané zdi. Už v tuhle chvíli jsem měla v hlavě základní představu o tom, jaké fotky budou ty pravé. Nejdůležitější byla ale vizualizace jednotlivých místností, abych mohla klientovi názorně ukázat, jak to vidím já. A když jsem odprezentovala svůj návrh, bylo o projektu rozhodnuto!


Korporátní barvy

Ve vstupním foyeru nepochybně dominuje logo firmy Conectio a dvě moderní křesla.

Proto jsem se při výběru fotografií pro tento prostor držela korporátních barev a corporate identity, kterou tvoří modrá a žluto-oranžová barva. Přirozeně modrých květin v přírodě moc není a tak bylo jasnou volbou květenství delfinia. Protipólem byl květ ranunculusu, který svými tóny přesně vystihnul drouhou z firemních barev. Není nad kombinaci sytě modré a žluté, je to velmi šťavnaté!

Úzká chodba navazující na vstupní prostor je spojnicí mezi zasedací a školicí místností. Navíc je kvůli absenci denního světla poněkud tmavší. Sem musí přijít slunečnice! Už ten název přece září...;-). Navíc svojí barvou koresponduje s corporate identity a chodbu pocitově rozsvítila. Zvolila jsem panoramatický formát fotoobrazu. Kopíruje totiž tvar odkládacího stolku využívaný pro občerstvení během školení a jednání.


Elegance a klubová atmosféra

V této zasedačce se i přes zajímavou a netradiční barevnost nese duch klubové atmosféry.

Jistě, šlo by i fotografie ladit do fialové nebo žluto-oranžové, ale už by to bylo moc křiklavé. Proto jsem sáhla po něčem trochu decentnějším. Po černobílých fotografiích. Hned od prvního okamžiku jsem věděla, že téhle zasedačce bude slušet Toskánsko. Proto jsem vybrala tématiku s toskánskou krajinou. Obzvlášť snímek cesty s cypřišovou alejí si klient oblíbil pro svoji symboliku hledání společné cesty, společného cíle.... Souzní totiž s posláním personalistů ;-).


V okamžiku, kdy se fotoobrazy pověsily, tak se kruh pomyslně uzavřel. Zasedačka dostala ten správný klubový nádech. Tradiční černobílé fotky typické toskánské krajiny skvěle obstály vedle moderních a barevně výrazných sedaček. Nutno dodat, že klientova volba fialových křesílek skvěle krotí tyto dynamické sofa a celý prostor vrací zpět do moderního pojetí klubovky.


Zelená zasedačka


Zelená zasedačka na mě překvapivě nepůsobila, že by zde převládala zelená barva. Pravda, bylo zde plno zelených prvků, ale vlastně jsem zde vnímala spíš hodně černé barvy. Jako například ze židlí nebo z flip chartu. A tak bylo potřeba zelenou barvu ještě víc zdůraznit právě prostřednictvím fotoobrazů.

Zelená barva, to jsou pro mě hlavně listy. Proto jsem v portfoliu hledala tyto motivy. Aby se celý prostor ještě víc rozsvítil a probarvil, doplnila jsem čtveřici fotek o detail sukulentu, který má krásnou tmavě červenou barvu listů se zeleným středem.

Úplně vlevo ve čtveřici je detail palmové kůry. Její odstín ladí s deskou stolu, který v zasedačce dominuje. Tento přírodní a zároveň teplý odstín v kombinaci se zelenou a červenou barvou sousedních snímků dodal místnosti na optimistické barevnosti za každého ročního období.


Kavárna

Aby Vás to nemýlilo, kavárna je vlastně školicí místnost. Taky má ta hezká barevná křesílka a tak jsme se opět s klientem domluvili, že zde nejlépe vyniknou černobílé fotky. Klient si výslovně přál tématiku přírodních živlů. Opět chtěl ke svým klientům mluvit pomocí symboliky. Moc se mi ten nápad líbil a tak jsem toto téma zpracovala vizuálně.

Máme zde zástupce fauny na prvním fotoobrazu a vodu na druhém. Vítr, který si hraje s listy a nakonec sílu, respektive houževnatost kamene.


Můj klient vsadil na osobitost

Nemyslete si, i můj klient zprvu postupoval opatrně. Investovat do originálů je vždy trochu riziko. Určitě některému z partnerů problesklo, co když to nesplní naše očekávání...? Ale naštěstí jsme se rychle napojili na stejnou vlnu! Navíc v průběhu prvních školení a jednání dostával můj klient samé pozitivní ohlasy na nově instalované fotoobrazy. Nyní se jeho zákazníci cítí při jednání v zasedačkách mnohem lépe! A to je nejvíc i pro mě!


Ano, Conectio vsadilo na osobitost. Můj klient měl odvahu sáhnout po originálu a ne po průmyslové kopii někde z internetu. Zároveň vsadil na moji představivost a estetické cítění.


Co dalšího tím získal? Komplexní řešení - od návrhu až po dodání hotové zakázky. Plnou kontrolu - nad motivy fotek, jejich formáty, způsobem zpracování, výběrem rámů, ale i nad rozpočtem. Co víc k tomu dodat? Snad jen:


Buďte osobití i Vy. Vaši klienti to ocení!


Pokud byste i Vy zatoužili po originálních fotoobrazech na zeď, tak mě jen stačí kontaktovat. Jsem připravená Vám nejen poradit, ale také Vás i inspirovat. Moje práce je cenově dostupná.

Přehledné schéma na mých webovkách Vám objasní nejen jednotlivé etapy vzniku fotoobrazů, ale nabídne i odpovědi na Vaše případné otázky.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page